0

Пролетният сезон се оказа твърде мрачен за скъпите риалитита на Би Ти Ви, които отбелязаха пълно рейтингово фиаско в праймтайма на телевизията. Едно далеч по-скромно, но пък създадено с вкус шоу обаче се радва на успех през уикенда и вече ще го излъчват не веднъж, а два пъти седмично.

Това е „Светът на здравето” на любимата невроложка на българския народ – д-р Неделя Щонова. Тя вече ще има двойно повече работа в телевизията, съответно заплата й е скочила близо два пъти, твърдят запознати.

 

Промените в програмата на Би Ти Ви тази пролет напомнят поведението на тийнейджър в пубертета, който непрекъснато се лута от крайност в крайност в търсене на себе си. По същият начин телевизията през февруари тръгна с една програмна схема, в началото на март я промени, към средата на месеца направи нови промени, за да се стигне до края му, в който бе съобщено за поредна модификация в реда на предаванията. Досега промените засягаха главно „Сървайвър”, за което вече не е ясно кога се излъчва и кога – не. Този път на фокус е програмата преди обед през уикенда.

 

Оказва се, че там се откроява един сигурен отличник, който все още не е изгубил зрителската любов, а именно – красивата докторка Неделя Щонова, пише hotarena.net. Нейното предаване „Светът на здравето” се радвало на добър рейтинг и затова, вместо да се излъчва само в неделя, както досега, вече ще е на линия и в събота. Началният час остава непроменен – 11,30.

 

Това, че „Светът на здравето” вече ще се излъчва не веднъж, а два пъти седмично, означава двойно повече работа за хубавата невроложка Щонова. Тя е не само водещ, но и автор на предаването. Сама работи по сценария, кани гостите си, прави интервютата и подготвя всички теми. Като цяло е човекът-оркестър за шоуто. Помагат й само един редактор и един репортер. С годините лекарката е стигнала такава популярност, че дори не се налага предаването й да се рекламира кой знае колко усилено. Достатъчно е само да я пуснат в ефир, за да вдигне рейтинга.

 

Говори се, че това й дало увереност да се пазари за заплатата си, когато й казали, че искат предаването й да се излъчва и в събота, и в неделя. Според слуховете, невроложката доскоро се е разписвала срещу 4 хиляди лева на месец. Логично би било за двойно повече работа да поиска двойни хонорари, но тя се съгласила на 7 бона на месец. Това е с 500 лева по-малко от парите, които преди време Александър Кадиев издаде, че взима в телевизията.

 

В шоуто, което води – „Преди обед”, актьорът изтърси, че се разписва срещу 7500 лева. Той е в ефир 5 пъти седмично, но единственото му задължение е да чете предварително написани от редакторите на предаването текстове и да задава въпросите, които те са му подготвили. Всичко останало, което прави в студиото, е негова лична импровизация. За сметка на това д-р Щонова е „мозъкът” на „Светът на здравето”. Затова, макар че предаването й се излъчва само два пъти седмично по половин час, се била уговорила за почти същата заплата като на актьора, твърдят хора от телевизията.

 

Д-р Неделя Щонова е завършила неврология, учила е и психотерапия, специализирала е в чужбина, но изявите пред камера като че ли са й по-интересни от работата с пациенти в лекарския кабинет.

 

Дълго време тя прави авторско предаване в кабеларка, а преди повече от 10 години се мести в Би Ти Ви с проекта си „Духът на здравето”. Първоначално това е предаване, което се излъчва рано сутрин през уикенда. Заради нисък рейтинг обаче го свалят от програмата и го превръщат в рубрика в „Преди обед”. В времето лекарката набира огромна популярност, докато миналата есен обявява, че напуска „Преди обед” и отново ще води собствено шоу – „Светът на здравето”. Този път опитът е повече от успешен.

 

За да сместят докторката в двата дни на уикенда, от Би Ти Ви орязаха с половин час дългите си сутрешни блокове „Тази събота и неделя”. Те вече ще приключват в 11 часа. Това всъщност беше часът на приключването им в продължение на години.

 

После бе решено, че ще продължават до 12 часа, а няколко месеца по-късно – до 11,30. От 8 април пак ги съкращават с половин час. От 11 часа в събота вече ще се излъчва „Вкусът на България” с победителката от „Мастършеф”7 Мария Жекова, а в неделя – „НепознатиТЕ” на Георги Тошев. С всички тези промени, които настъпват през няколко седмици, ще е истинско чудо, ако все още има зрители, които се ориентират в програмата на Би Ти Ви.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *