0

Един от най-успешните ни футболни треньор се върна години назад към вай-важната си битка в живота, която успя да спечели.

Херо е един от най-успешните футболни треньори в историята ни. Той печели три пъти шампионската титла на България с 3 различни клуба.

През 2011-а година обаче е диагностициран с рак и чува професор да казва, че му остава година живот.

„Това е един паметен двубой, в който залогът е изключително благородна кауза. На първо място казах на момчетата в съблекалнята да са здрави и да се пазят. Тези хора, които се борят с болестта, заслужават този мач“, каза Херо, който бе треньор на българите в „Мач на надеждата“, който събра над 20 000 зрители на Националния стадион „Васил Левски“ на 6 септември, предава bTV.

„Когато усетих положителната енергия от хората, вярвах, че и моят проблем е решен. Така и стана. Да дадем подкрепа с личен пример на тези хора, е много важно“, допълва треньорът.

„Много трудно е да чуеш тежката диагноза, бях неадекватен един-два дни. Чух и по-тежки думи. Но дни след това усетих добрата страна на българина, усетих подкрепа и бях сигурен, че ще го преодолея на 100%. Трудно ми беше да асимилирам, че ми остава една година живот“, не крие Димитров.

30 000 нови онкоболни се регистрират в България всяка година, показва статистиката. „Трябва да вярват, че няма непреодолими проблеми. Ракът не е краят на живота! Стига да вярват и да се борят. Най-близките им хора трябва да близко до тях 24 часа в денонощието и да ги обгрижват с любов.

Болестта ме научи да бъда човек, който се радва на малките неща. Пожелавам на всички да обичат и да бъдат обичани“, вдъхва оптимизъм легендарният наставник.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *