0

Мечка е убила овца в двора на къща под главния път, на 20 метра от центъра на село Славейно, потвърди кметът на селото Тодор Рудев. Нападението е станало тази нощ.

Възрастно семейство пенсионери отглеждат 5-6 овце в двора си за лични нужди. Сутринта съпругът тръгнал да храни животните и намерил диря кръв, по нея открил докъде мечката е мъкнала трупа на една овца.

 

„Хората са в паника. Това е стръвница, хората се притесняват, че като е нападнала веднъж, ще се върне да си дояде, как да се пазят с голи ръце.

Цялото село са в паника, искат незабавно разрешително за отстрел, защото веднъж като е посегнала на месо, пак ще посегне. А то няма много животни по дворовете, може да нападне и хора, не смеят да излизат от къщите си, в страх ще замръкнем“, каза Рудев, цитиран от „Марица“.

За нападението в Славейно и щетата потвърдиха и от РИОСВ – Смолян. Сигнал за посещение на мечка са дали и от квартал „Каптажа“ в Смолян.

Експерти от РИОСВ, които се отзовали на място, са намерили фекалии от мечка в двор на къща в района над бензиностанцията. Според това, което е яла, се предполага, че е била привлечена от плодовете по дърветата в района. Няма щети и данни за пострадали.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *