0

Пътуването е едно от най-големите удоволствия на света. Винаги казвам, че човек научава повече по време на пътуване, отколкото при всеки друг повод.

Има толкова много места за посещение, че понякога е трудно да разберем откъде да започнем. Имаме гигантски градове по света като Ню Йорк, Париж, Лондон, Мексико Сити, Токио и Буенос Айрес. След това има по-малки градове и градчета, които имат свой специален чар.

 

 

В Полша има град, който изглежда като излязъл от приказка. Къщичките са покрити с красиви рисунки на пъстри цветя.

Добре дошли в Zalipie – една истинска приказка.

 

Zalipie е малък град в югоизточната част на Полша, различен от всичко, което сте виждали досега.

 

 

Той стана популярен сред някои туристи, но не защото има много петзвездни хотели и големи модерни сгради, а защото градът е пълен с дървени къщи, които са боядисани по най-красив начин.

У дома
Снимка: Shutterstock

Красивата традиция започва преди повече от век, когато жена от селото започва да рисува къщата си с флорални мотиви. И тогава ще се чудите каква е причината за тези цветя… оказва се, че жената е искала да прикрие някои кусури.

 

 

У дома
Снимка: Shutterstock

Тъй като жената не разполагала с професионални инструменти за рисуване, се наложило сама да си направи четки, използвайки козината на кравите си. Цветът също трябваше да се направи сама.

 

 

Снимка: Shutterstock

Този начин на боядисване на къщите става традиция в града и се предава от поколение на поколение. С течение на времето цветовете станаха по-фолклорни, по-големи и още по-пъстри.

 

 

 

Снимка: Shutterstock

Сега целият град е пълен с цветя в различни цветове.

 

 

 

Бих искал да се събудя тук един ден. Какъв цвят е!

Съпругата ми вече не ме привлича, и много ме е срам да ви кажа защо-

 

 

 

 

Zalipie е един от най-живописните градове в Полша, разположен само на 90 минути от Краков.

 

 

 

Какво мислите, бихте ли искали да посетите това малко градче един ден?

 

 

 

 

Надявам се, че тази традиция ще продължи и за следващите поколения, така че този полски град винаги да остане толкова колоритен.

 

 

 

Пътуването е голямо удоволствие, а цветовете правят живота ни щастлив. Каним ви да споделите тази статия с приятелите си, за да могат и те да открият този прекрасен град.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *