0

„Днес, животът ми е ад, болка, мъка и безсилие се борят всеки ден в мен. Търся всякакви начини да го запазя до мен.“

Майката на 11-годишното момче, което загина при удара от мълния, отправи гореща молба към творци, които работят с ръцете си.

Тя е пожелала да запази по някакъв начин неговите бебешки обувки.

„Търся начин да запазя бeбешките му обувчици.

Да си останат един вечен спомен за мен и семейството ми. Има ли някоя майка, която може да ми предложи как да го направя!?“

Повече за инцидента вижте във видеото. 

Групата във Facebook „Купи от майка на дете с увреждане“ е място, на което споделят талантите си майки на деца/лица с увреждания. Те предлагат ръчно изработени неща, които изработват сами с различни техники.

„На 30.08. загубих синът си! Беше покусен от мълния докато тренира любимият футбол на стадиона. Сърцето му спря още там на стадиона и той остана завинаги на 11 г.“

Припомняме, че мълния удари две деца в края на тренировката им. Инцидентът е стана на стадион „Дунав“.  Треньорът им е оказвал първа помощ, но въпреки това едно от тях загуби живота си, а друго е било настанено в болница.

„Нелеп инцидент. За съжаление с фатален край за едно от децата.

Дай Боже другото да се оправи. Ако е имало някакви предпоставки, ние винаги предпазваме децата, даже отлагаме тренировки, не се тренира в дадената ситуация“, обясни треньорът Динко Дерменджев.

„От изследванията си личи една политравма на целия организъм, засегнат е мозък, бял дроб, черен дроб“, посочи д-р Бланш Ангелова, началник на Интензивното отделение по анестезиология и реанимация в УМБАЛ „Медика“-Русе.

Знамената на всички общински сгради и обществени места в крайдунавския град бяха свалени наполовина. А съучениците на момчето почетоха паметта му на първия учебен ден.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *