0

Участник в „Стани Богат“ изуми всички с отговора на въпроса за 200 лева.

 

Специалистът по стратегическо планиране Петър Георгиев, който се занимава се със зарядни станции за електромобили, интересува се от геополитика и е сертифициран зитолог, изненадващо даде грешен отговор на втория най-лесен въпрос в телевизионната игра.

 

Това обаче изобщо не се хареса на Михаил Билялов и той откровено му помогна да избегне чудовищна издънка.

Георгиев трябваше да отговори на въпроса: Кой хазартен термин се използва като синоним на твърде голям риск?, с опции Вабанк, Блъф, Джакпот и Флоп.

Той заложи на блъф, тъй като каза, че е играл покер, и същиса водещия.

Михаил Билалов откровено му намекна, че бърка, но експертът в науката за бирата държеше на своето.

Това окончателно извади Билалов извън релси.

„Няма да маркирам този отговор, ако искаш подай заявление срещу мен“, категоричен беше водещият на играта по бТВ.

 

По негово настояване играчът ползва жокер Помощ от публиката и като такъв се изяви неговият приятел Тенимир, който беше в студиото със съпругата на Петър – Елица.

 

Тенимир посочи правилния отговор вабанк, като уточни, че това е последния ход, в който рискуваш и залагаш всичко, за да спечелиш определена сума.

„Нямам представа какво означава вабанк“, призна чистосърдечно Петър, но се довери на своя приятел и продължи напред.

Впоследствие той спечели първа сигурна сума от 500 лева и утре ще има възможност да увеличи печалбата си.

 

Учудващото му невежество обаче доведе до неодобрителни коментари в мрежата, като един от тях гласеше: „Гола вода, добре че Билалов му помогна да продължи напред.“

Преди Петър други двама участници не бяха на висота и си тръгнаха с по 500 лева.

Боцман Атанас Кючуков поиска жокер 50 на 50 за въпроса за 1000 лева – Кой от героите не е от поредицата за Хари Потър?, с възможности Сириус Блек, Белатрикс Лестранж, Луциус Малфой и Вайълет Бодлер. След като останаха две опции, той позна, че верният отговор е Вайълет Бодлер.

 

Последва въпрос за 1500 лева – Състезател от кой спорт може да играе на позиция пойнт гард?, като възможностите бяха Футбол, Баскетбол, Волейбол и Хандбал.

Тук боцманът не се затрудни, заложи на баскетбол и продължи.

Кючуков нямаше проблем и със следващия въпрос за 2000 лева – Символ на владетелската власт в коя държава е била Мономаховата шапка?, с опции Русия, Франция, Османската империя, Великобритания.

 

Играчът позна, че става въпрос за Русия.

3000 лева обаче се оказаха непосилни за него.

Въпросът беше Кой е аналоголът на Луцифер в исляма?, а евентуалните отговори – Нимруд, Исрафил, Иблис и Велзевул.
На помощ на Атанас се притече неговата съпруга, тя посочи Нимруд, но му каза, че крайното решение е негово.

 

Кючуков се довери на любимата и сгреши, тъй като верният отговор беше Иблис.

Експертът връзки с обществеността и работеща в сайт за хранителни добавки Мая Долапчиева също се задоволи с 500 лева.

Копирайтърът и помощник учител каза, че нейна отколешна мечта е да седне в Стола на богатството, и уточни, че ако спечели добра сума ще посети за трети път любимия си град Париж.

 

Дамата обаче изпита затруднения още на въпроса за 1000 лева – Каква е семейната връзка между носителите на Нобелова награда Мария Кюри и Фредерик Жолио-Кюри?, с опции брат и сестра, тъща и зет, съпрузи или майка и син.

Мая поиска 50 на 50 и след като останаха тъща и зет и съпрузи, тя повика на Помощ приятелката си публиката, която я подкрепяше с дъщеря й Йоана.

Димана правилно посочи тъща и зет.

 

Последва въпрос за 1500 лева – Кой не е от трите езика, на които се смята, че е написана Библията?, и Мая позна, че е латински, като категорично отхвърли другите три възможности арамейски, иврит и гръцки койне.

Тя бе принудена да се справя сама, тъй като приятелят й Владимир Василев остана безмълвен, когато му се обадиха за помощ.

 

Долапчиева обаче сбърка на въпроса за 2000 лева. Какво необичайно съобщение прави британското обществено радио Би Би Си на 18 април 1930 година?, попита Билалов.

Възможностите бяха – Че спира програмата си, Че няма новини, Че кралят е мъртъв и Че започва война.
Мая заложи на кралят е мъртъв и приключи участието си.

 

„Защо ти трябваше да убиваш краля, след като в първия момент се насочи към верния отговор – че няма новини“, отбеляза Билалов, преди да изпрати участничката.


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *