Фатална съдба застига съпругата на скандалния пернишки прокурор! Панделиева посочи единствения виновен

Инфрачервен вибриращ масажор за цяло тяло InnovaGoods, С 5 приставки, 15 x 16,5 x 11 см.

49.90лв.

Магнитни масажиращи чехли с акупресура InnovaGoods, 2 размера

35.00лв.

Силиконови разделители за всички пръсти на крака с подложка за метатарзалната част на ходилото (Опаковка от 2 бр.)

17.50лв.

Компресивни чорапи - при болки в глезена, свода и петата на ходилото

12.50лв.

Сироп за простата - 410 гр.

10.00лв.

Стягащ антицелулитен клин

21.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Био пчелен мед с Витамин C + Шипка и Прополис, Биохерба, 280 гр.

9.50лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Електрически ръчен масажор за цяло тяло INNOVAGOODS

68.00лв.

Журналистката Лияна Панделива направи спиращ дъха коментар. Повод бе скандалната случка от преди дни, когато стана ясно, че пернишкият прокурор Бисер Михайлов е пребил съпругата си.

Изненадващо в съботния ден Биляна каза, че не е била бита, а случилото се било „обикновен спор между нас, който прерасна в скандал. Обикновен битов скандал, какъвто има във всяко семейство“.

Според Панделиева обаче има точно един виновен за станалото – майката на Биляна. А освен това журналистката предупреди, че „следващите пъти вероятно просто няма да стигне до болница“.

Ето какво написа Панделиева в личния си фейсбук профил:

„Една жена в Перник толкова падала по стълбите, че е с комоцио, с натъртена физиономия, стълбището я е удряло където свари и така и́ изкарало акъла, че докато е на легло в болница, вече нищичко не помни.

Съпругата на бившия прокурор Бисер Михайлов е вероятно системна жертва на домашно насилие и синът на фамилията, който е пребивал и заплашвал с убийство наред, е пряко отражение на бащиния пример (а вероятно и жестоки удари през цялото му детство).

Интересно обаче е колко хора в коментари по темата обясняват, че жената сама си е виновна, че не е потърсила помощ навреме, че отказът и́ да признае, че е била пребита, е Стокхолмски синдром.

Нито една жена не става системна жертва на насилие, защото се научава с времето да носи на крясъци и на бой, нито е благодарна на насилника си за моментите, когато не е подложена на терор и унижение.

Присъдата една жена да живее в ролята на подметка се залага от… нейната майка. Не от цялата среда, не от цялото семейство, а от майка и́. Ако майката постоянно набива на дъщеря си, че е по-добре да потърпи, ако самата тя постоянно тероризира дъщеря си, ако никога не получава подкрепа да се съпротивлява, животът на момиченцето като зрял човек е вече предначертан.

Бях много малка, когато (идея нямам какъв е бил поводът), моята майка ми каза: „Ако някога в живота ти мъж те удари, бягай на мига и никога и за нищо на света не поглеждай назад! Удари ли веднъж, ще удари пак и това ще стане твоя съдба!“.

Каза го толкова сериозно, сякаш проникна в тялото ми и ме разтърси отвътре. И добави: „Нито ден от живота на човек не бива да минава в насилие. Нищо не може да е толкова страшно и необратимо, колкото съгласието да те бият!“.

И второто житейско послание: „Никога не допускай да те изнудват. Колкото и лошо нещо да си направила, позволиш ли изнудване, може да е за цял живот. Просто скачаш напред и разкриваш всичко. И си свободна!“.

Жените, които стават жертва на системно насилие, изначално не познават правото на свобода. Смелостта не е в това да скочиш от висока кула във вода, а да скочиш в непознатото в живота, но с усещането, че страшното, грозното, угнетяващото е вече назад.

Ще кажете: А когато жената има деца, когато не може просто така да ги отдели от бащата, когато се намесят и други роднини, когато, когато…

Никой не е казал, че свободата е нещо просто, лесно или евтино. Най-висока е личната цена.

От малки децата трябва да бъдат възпитавани в усещането за неприкосновеност и съпричастие. Усещането за свобода започва от примера на добрия възрастен, който разкрива как да запазваме личния дух и мотивацията да живеем с лично достойнство.

Жената на бившия прокурор го отърва от ареста. Следващите пъти вероятно просто няма да стигне до болница. А колко стотици жени никога не посмяват да потърсят помощ, защото още като малки момичета са научени да навеждат глава?

Понякога, макар и много, много рядко, в живота на измъчвания и тероризиран човек се появява някой, чиито най-голям дар е да помогне за откриването на свободата. Такъв човек-спасител е късмет по-голям от мултимилионен джакпот в каква да е валута“.

Монтесори игра за памет InnovaGoods, 26 части

38,00 лв.

Детски игра - Въздушен хокей

49,00 лв.

Игра монтесори с дървени матрьошки и фигурни животни InnovaGoods, 11 части

38,80 лв

Детски джаги - дървени

49,00 лв.

3D магически куб Ubik InnovaGoods, 5,5 x 5,5 x 5,5 см

14,00 лв.

Боксова круша със здрава основа InnovaGoods

38,80 лв.

Детски игра - билярд

42,00 лв.

Танцуващ и говорещ кактус с музика InnovaGoods, LED светлини, 14 x 32 x 9 см.

35,00 лв.

Забавна постелка за игра с вода InnovaGoods, 64 x 50 x 1 см.

29,00 лв.

Mногофункционална музикална постелка InnovaGoods, 70,5 x 45,5 x 2,5 см.

49,00 лв.