0

Не толкова отдавна в колежа по спортна медицина са проведе проучвание,чиито резултатите доказаха, че състезателите, които приемат обикновена сода за хляб, подобряват почти всичките си спортни резултати. Такъв естествен допинг не само подхранва, но и прави човека по-здрав. Учените отидоха още по- далеч и решиха да добавят малко лимонов сок към обичайната напитка от вода и сода.

лимон и сода

Така че, за тези, които не знаят или просто имат съмнение, повтаряме: лимоните трябва да присъстват в диетата ви ежедневно. Техният сок е естествено средство за пречистване на тялото от токсини и шлаки . Редовното им използване води до създаването на така наречения щит, който предпазва от хронични заболявания и дори рак. И какво се лекува с лимонов сок и содата, ако ги комбинирате в една напитка и ядете ежедневно?
Здрави бъбреци

здрави бъбреци с вода и сода

Ако имате проблеми с уриниране или имате камъни в бъбреците, разбъркайте 200 ml вода, 2 супени лъжици лимонов сок и 0,5 ч. л. сода. Пийте 20 минути след хранене. Такава напитка повишава нивото на алкалните вещества и улеснява работата на бъбреците.

Още след 15-20 минути ще се почувствате по- добре.

Здрав черен дроб

сода и лимон

За да се гарантира, че един от най-важните органи на тялото ви изпълнява всички функции, възложени му, подгответе специален тоник за него – чаша вода от 1 супена лъжица лимонов сок и 1 ч.л. сода. Питието действа като катализатор и осигурява на организма антиоксиданти и витамин С.
Бърз метаболизъм

Бърз метаболизъм

Просто се нуждаете от чаша вода и 1 чаена лъжичка сода. Този инструмент беше използван и от нашите баби. Но ако добавите няколко капки повече и лимонов сок , храните, които сте изяли за обяд или вечеря ще се усвоят по-бързо и по-лесно, както и ще се предпазите от възпаление на хранопровода или стомаха.
Здравословно тегло

Здравословно тегло

Така че, с помощта на такъв тандем не само подобрявате храносмилането , но можете и да отслабнете. Въпросът е, че той почиства от токсини и шлаки. Пийте чаша вода на празен стомах с 1 супена лъжица сода и сок 1/2 лимон. Теглото ще се върне към нормалното

Ако страдате от гастрит, хипертония или друго заболяване на сърдечно-съдовата система, по-добре е да се откажете от подобно лекарство и да се консултирате с лекар. И така, кой от тези проблеми искате да премахнете? Чувствайте се свободни да готвите, да ядете, да подобрите здравето си, да споделяте съветите с приятелите ви.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *