0

Отделението за перилен препарат е важна част от пералнята, хигиената му обаче е също толкова важна. Много често се натрупват утайки не само в барабана, но и в това отделение при използване на пералнята, което може да причини неприятна миризма. Научете как да почистите чекмеджето за перилен препарат на вашата перална машина.

В този елемент на пералнята могат да се натрупат мухъл и бактерии, които причиняват неприятна миризма. Ето защо е много важно тази секция да се почиства редовно, тъй като това ще поддържа пералната машина в добро състояние и прането ще бъде много по-чисто.

отделение за праха
Как да почистите отделението за перилен препарат?

Добър начин за почистване на въпросното отделение е с лимон, който е чудесен за дезинфекция и премахване на мръсотия от всички повърхности. Благодарение на киселината, съдържаща се в лимона, той може:

да разтвори добре детергенти като течност за пране и прах;
да ви отърве от бактерии и мухъл;
да неутрализира неприятните миризми;
да придаде допълнителен блясък на тъканите;
да помогне за естествено и безвредно почистване.

За да почистите чекмеджето за перилен препарат, освен лимон, ще трябва да използвате гъба или четка за зъби, чиста кърпа и гореща вода. Първо, ако е възможно, извадете чекмеджето от пералнята и разрежете лимона на две. Можете също така да го изцедите, тъй като сокът е основната съставка. Сега трябва да натъркате зацапаните части с половинките лимон, защото лимонът има свойства да премахва петна. След това е необходимо да почистите с четка труднодостъпните ъгли на чекмеджето. След като вътрешността е чиста, трябва да се измие обилно с топла вода, за да не попадне останалият сок в прането. Накрая чекмеджето трябва да се изсуши и избърше с кърпа.
Други начини за почистване на отделението за перилен препарат

Второ ефективно „лекарство“ е оцетът, който може да се добави към лимоновия сок или да се използва самостоятелно. Този препарат ще премахне варовика и ще дезинфекцира отделението и ще ви помогне да се отървете от неприятните миризми. Просто поставете кухненска гъба във въпросното отделение и я напоете добре с оцет. След няколко минути няма да има следа от мухъл и мръсотия!

Добра идея е от време на време да пускате празна пералня, т.е. да зададете стандартния цикъл на пране и да добавите оцет или вода за уста към барабана и чекмеджетата, за да почистите и вътрешността на пералнята.

Содата за хляб също ще даде страхотни резултати, ако я добавяте към праха за пране при всяко пране.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *