0

История в социалната мрежа едновременно трогна и ядоса потребителите. Става дума за дядо Христо, който продава мед и чорапи, за да изкара пари за храна и квартира.

За жалост на Петолъчката то е недолюбван от “бизнеса” и срещу него са подавани множесетво сигнали към 112.

“Това е 75-годишният дядо Христо от сунгурларското село Славянци. Продава чорапи и мед, за да изкара за хляб и квартира. Медът не е негов, остават му два лева на буркан… Срещу дядо Христо има десетки сигнали на тел. 112 от управителя на бензиностанция на Петолъчката , защото  “досаждал” в опит да продаде бурканче мед. Не знам точно как досажда – при мен дойде тихо, плахо, едва му чух гласа. Молеше да купя нещо, защото е гладен.

Докато говорим отстрани на пътя, изневиделица изскочи полицай и му каза да се маха. Оказа се, че дядото е най- големият проблем на властта и на бизнеса. Защо бе, господин полицай, щом не създава проблеми, сърце и съвест нямате ли?

А дядо Христо продава по пътищата, за да има за храна и 50 лева за квартира, в която живеят с бабата. Сами са, синът им починал. Тръгна си щастлив, защото вече може да плати за стаичката, ще останат и за друго. Аз обаче съм шокирана и от наглеците на въпросната бензиностанция, в която баничката е пет лева, но няма да подадат троха на беден човек , и от хорската жестокост. Дядо Христо пътува на автостоп, така че, ако го срещнете, купете си нещичко…”, разказва журналистката Дани Атанасова.

Оказва се, че дядо Христо продава медец и на ГКПП “Лесово”. Често се качва на стоп при някой тираджии и обратно. Там продажбите са повече, твърдят хора, говорили с него.

За жалост той няма активен телефон. Имал е апарат, но без карта. Хората съветват да се търси кмета на село Славянци, за да му се предаде помощта.

“Познавам лично дядо Ицо от Славянци. От повече от 20 години пътува и продава мед. Много истински и скромен човек. Ако в торбата си има една филия хляб, половината ще я даде на теб.”, пише Цветан Ганчев.

Глас нюз бг


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *