0

От 1 юли 2024 година Европа ще изисква от всички производители на автомобили да предоставят интелигентен ограничител на скоростта на всички автомобили, които излизат от заводите. Това е с цел шофьорът да бъде информиран в реално време за всички ограничения по пътищата.

От дълго време е заложена тази идея, но именно от 1 юли ще бъде задължителна.

Това означава и друго. Ако при дилърите има модели автомобили, които са пуснати преди 7 -8 години и все още се продават, те също ще трябва да имат тази система.

Тази задължителна нова система е с минимален шанс да повиши цените на автомобилите, тъй като реално е планирана от доста отдавна.

Има възможност системата да се деактивира всеки път, когато се стартира двигателят на автомобила, това ще е възможно посредством контролерите или бордовия интерфейс на превозното средство.
Новата система – ISA ще записва и данните за шофиране, съответно ще може да се използва от служителите на реда в случай на сериозно пътно произшествие.

От лятото на 2023 година следва новите автомобили в ЕС да бъдат задължително оборудвани и със задни камери. Освен това следва да име системи за предупреждение когато водач напусне лентата, системи за предупреждение, че е време за почивка при умора.

Има подготовка да се инсталира и „Alcolock“ което следва да не позволява на шофьори да се качат и да управляват автомобил в нетрезво състояние. Към момента всяко национално законодателство разглежда индивидуално устройствата за наличие на алкохол.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *