0

Понякога всичко, от което се нуждаем, е малко мотивация, за да продължим напред.

„Воденето на дневник е най-вечната и безценна терапия.“
Дейвид Джачета, вдъхновяващият създател на TikTok, предложи практиката на водене на дневник да се разглежда като „разговор със себе си“.

„Никога не позволявайте на никого да се чувства комфортно да не ви уважава.“
Не позволявайте на хората да ви ходят навсякъде. Имаме силата да проявяваме нещата в живота си. Така че, когато толерираме и допускаме неуважение, то само ще продължи.
Бъдете най-добрият си защитник и поставете ясни граници с хората, които искате в живота си. В противен случай се отървете от тях.

„Бъдете егоисти с времето си.“
Социалният натиск и очакванията на социалните медии могат да затруднят казването „не“ на плановете. Не всеки обаче заслужава вашето време и не бива да се чувствате длъжни да го губите, особено ако това ви кара да се чувствате изцедени.

„Споделяйте напредъка си, а не целите си, и винаги ще бъдете мотивирани.“
Запазете целите си за себе си. Вместо това нека хората видят вашите резултати. Не само ще бъдете по-мотивирани, но и ще чувствате по-малко натиск от връстниците си.

„Всяка секунда, която прекарвате в сравняване на живота си с живота на някой друг, е пропиляна секунда.“
„Културата на сравнението“ е звяр, който не познава граници – независимо от възрастта, пола, сексуалната ориентация или икономическия статус – ние всички чувстваме гнева му.

„Усмихвайте се често. Усмихвайте се, за да си помислят другите, че живеете в свят на оптимизъм и позитивизъм. Защото е така“.
Изследванията показват, че усмивката и смехът всъщност могат да бъдат ключът към създаването на по-щастливо настроение. Така че, ако се чувствате потиснати, опитайте се да се усмихнете.

„Научете се да казвате „не“. Уважавайте времето и енергията си.“

Ние проповядваме позитивност и любов, но има такова нещо като твърде много добро нещо. Този праг възниква, когато започнете да отнемате време, енергия и любов от себе си, за да ги дадете на другите.

Напълнете чашата си, преди да напълните другите, и винаги поставяйте благосъстоянието си на първо място, когато е необходимо.

„Забогатяваш, когато търсиш нови преживявания, а не материални неща.“

„Когато сте на смъртно легло“, както каза създателят Кайла Робинсън, „какво ще си спомняте?“

Това няма да са дизайнерските чанти, скъпите хранителни стоки или новата кола, които сте купили, а по-скоро преживяванията, които са ви позволили да растете, просперирате и да се свързвате с другите.

„Ако не можете да намерите добър човек, бъдете такъв.“
Винаги бъди мил. Отношението към другите по начина, по който бихте искали да се отнасят с вас, е от ключово значение за насърчаване на здрави връзки. Кармата е истинска. Колкото повече позитивизъм разпространявате, толкова по-вероятно е да го получите.

„Бъдете любопитни, поставяйте под въпрос всичко и ако искате нещо, поискайте го.“
„Ако искаш нещо, поискай го.“ Този принцип преобладава във всички аспекти на живота, от взаимоотношенията през целите до работното място.

Никога няма да получите възможностите, които искате, без да ги търсите.

„Животът, който живеете, е просто отражение на вашето мислене.“
Култивирайте здрав ум преди всичко. Когато въвеждате тревожност, съмнение в себе си и негативни разговори, те проникват в живота ви.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *