0

Най-опасното нещо за такива продукти са веществата, които производителите използват, за да ги накарат да узреят бързо и да ги направят продаваеми.

През зимата много хора пропускат плодовете и когато се появят на рафтовете в началото на пролетта, те просто искат да ги купят. Това не е необходимо да се прави

Трябва да разберете, че много плодове, които се продават в магазините в началото на пролетта, изпитват недостиг на необходимите вещества през зимата. Без торене, допълнително осветление и други манипулации те просто няма да растат. Но най-опасното нещо при такива продукти са веществата, които производителите са използвали, за да ги накарат да узреят бързо и да ги направят продаваеми.

И ако имате яркочервени ягоди на тезгяха през февруари-март, тогава можете да гарантирате потенциалната им опасност за човешкото здраве под формата на отравяне, предупреждава фармакологът. Нитратите и пестицидите, съдържащи се в ранните плодове, могат да причинят кислороден глад на тъканите и да бъдат токсични за хората.

Например, ягодите обикновено се отглеждат в оранжерии, като се използват големи количества химикали. Черешите могат да бъдат третирани с консерванти, за да се удължи срокът на годност. Ранните ягоди, малини и къпини обикновено са по-малко вкусни от тези, които узряват през сезона.

Що се отнася до плодовете, прасковите, които излизат на пазара в началото на пролетта, вероятно идват от по-топъл климат и може да съдържат нитрати. Кайсиите може да са неузрели и да съдържат по-малко хранителни вещества.

По-добре е да обърнете внимание на местните сезонни плодове или тези плодове, които имат дълъг срок на годност, като ябълки.

Погледнете по-отблизо и цвеклото – то съдържа много бор, манган, желязо, йод, магнезий, витамини от група В и РР.

Пресни билки (магданоз, копър, зелен лук) също са добри. Богат е на хранителни вещества и фибри.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *