0

Айнщайн вярва, че физическите формули могат да се използват не само за описване на природни явления, но и в обикновеното ежедневие. Вижте какви интересни наблюдения на учения все още използват успешните и богати хора, за да създават и увеличават капитала си.

1. „Във всеки проблем и неясна ситуация може да се намери възможност.“

И ако ви се случи нещо на пръв поглед неприятно, винаги можете да извлечете полза от него. Просто превърнете проблема в интересен проблем и го решете!

2. „Въображението е по-важно от логиката!“

Айнщайн каза, че човешкият ум е притиснат в строги граници и понякога просто не можем да си представим колко големи са нашите възможности. Ето защо всеки човек трябва да мечтае за най-невероятните неща.

„Логиката може да ни отведе от точка А до точка Б“, каза Айнщайн. „Въображението може да ни отведе навсякъде.“ С други думи, ако сте в състояние да си представите нещо за себе си, значи сте в състояние да го претворите в реалност.

3. „Невъзможно“ е просто дума

Айнщайн не само вярваше, но и доказа със собствения си пример, че човек може да контролира почти всичко. И ако мозъкът ви каже „Това е невъзможно!“, просто го изключете. Великият физик често се шегувал, че десет учени мъже могат да твърдят години наред, че „това е невъзможно“, а след това ще се появи глупак, който не го знае и просто ще направи откритие с едно щракане на пръсти.

4. „Ако искате да постигнете целта си, променете подхода си.“

Ако искате по-добри резултати, не се опитвайте да ги постигнете, като използвате същите методи, които сте забелязали преди. Променете тактиката си, започнете да правите нещо различно, тогава резултатът ще бъде различен. Малко вероятно е да успеете да достигнете ново ниво на развитие, без да промените обичайните си действия.

5. „Никога не запомняйте нищо, което можете да намерите в книгата.“

Това е много важно правило, което може да бъде полезно за всеки бизнесмен. Не трябва да се занимавате с добре известни факти и да се опитвате постоянно да ги държите наготово. За да бъдете успешни, е достатъчно да знаете алгоритъма за правене на пари и правене на бизнес, други важни знания можете лесно да намерите в интернет или професионална литература.

6. „Въображението е най-важното нещо, то е отражение на това, което привличаме в живота си.“

Само мързеливите хора не говорят за силата на мисълта в наши дни, но Алберт Айнщайн е първият, който се замисля за това. Той разбра, че получаваме точно това, което постоянно превъртаме в главите си. Веднага щом започнете да мислите, че няма да има достатъчно пари или че ще ви уволнят, точно това ще се случи. Но опитайте се постоянно да мислите, че има достатъчно и дори много пари – и те ще започнат да се появяват магически.

7. „Животът е като карането на велосипед. За да продължиш напред, трябва да въртиш педали.“

Този израз е много подобен на познатия: „Водата не тече под легнал камък“. Това означава, че ако искате да постигнете нещо, да стигнете до целта си, не трябва просто да седите и да чакате чудо, а сами да положите усилия, да направите стъпки към желаното събитие.

8. „Ако искате да водите щастлив живот, трябва да сте привързани към цел, а не към хора или неща.“

Много богати хора се опитват да водят свободен начин на живот и да нямат големи семейства и безброй недвижими имоти. Сигурни са, че всичко това отнема твърде много внимание и усилия: семейството постоянно изисква любов и лично присъствие, имуществото трябва да се наблюдава и поддържа. И тогава може да се случи нещо и да загубите и двете, разделяйки се с част от душата си. Ето защо, за да не се разсейват от работата, богатите хора се опитват да не се привързват към нищо и да се съсредоточат върху целите си.

9. „Не се страхувайте да правите грешки!“

„Човек, който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново“, каза Айнщайн. Ученият възприема неуспехите като полезен опит и никога не се предава. Този път не се получи, следващия път ще се получи, смята физикът.

10. „Отидете отвъд!“

Айнщайн винаги е казвал, че повечето хора са малки мислители, поради което никога не успяват да направят нещо велико в живота. Дори се пошегува, че единственото, което му пречи да учи, е полученото образование. Способността да надхвърлите обичайното мислене, да излезете с нещо, за което другите все още не са се сетили, е ключът към сто процента успех във всеки бизнес. „Само тези, които правят абсурдни опити, ще могат да постигнат невъзможното“, правилно е казал Айнщайн.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *