0

Въпреки че са силни, издръжливи и смели, мъжете също понякога имат нужда да чуят няколко комплимента, за да видят и оценят работата и приноса им.

Така че малко „благодаря“ или „обичам те“ може да означава много в една връзка.

„Обичам те“

Колкото и смел, голям и силен да е, всеки мъж, поне рядко, все пак иска да чуе тези вълшебни думи: „Обичам те“.

Те също се радват на прегръдки, целувки и искат да се гушкат от време на време.

„Оценявам това, което правиш“

Мъжете се нуждаят от потвърждение, че добре се грижат за семейството си.

Всичко по-малко от това ще ги накара да се чувстват зле, недостатъчни и несигурни, защото се чувстват сякаш не са осигурили на близките си това, от което имат нужда.

Така че всеки път, когато им кажете, че работата им се вижда и оценява, това ще означава много за тях.

„Ти си най-добрият съпруг/баща/гадже“

Не става въпрос за повишаване на егото, а за казване на нещо очевидно от време на време. Когато човек се справя добре с ролите си, такава похвала само го насърчава да продължава да опитва.

„Оценявам те като истински мъж“

Както при номер едно, всеки мъж трябва да се чувства мъж. И не става дума за стимулиране на егото, а за вербално утвърждаване на нещо, свързано с характера, като работна етика, честност, почтеност и т.н. Или в случай на успех, като получаване на бонус, повишение или нещо ежедневно, като например изхвърлете кошчето без напомняне.

„Уважавам те“

С напредването на възрастта за мъжете е по-важно да бъдат уважавани от любимата, заради характеристиките си и усилията, които са положили в семействата си, отколкото заради егото си и собственото си чувство за величие.

Това повишава тяхното самочувствие и дава допълнителна енергия на усещането, че някой ги уважава или се възхищава на подвизите и успехите им. Особено когато става въпрос за хора, които обичат и са им близки.

„Върви и прави каквото искаш“ или „Хайде да направим нещо заедно, което ще те направи щастлив“

Когато чуят нещо подобно от жените си, мъжете се чувстват отново като на 13 години и се втурват към нещо, за което често не им остава време.

За някои това е да пият с приятели, за други е да играят на компютърни игри, а ако решат просто да си легнат и да поспят малко този следобед, тогава това ще бъде добре.

Свободата, която човек получава по този начин, често има трайно положително въздействие върху него и ежедневните му задължения.

„Изглеждаш фантастично“

Това не е трудно да се досетите. След години на срещи мъжете обичат да им се напомня, че все още са желани.

Комплимент тук и там ще повиши самочувствието му, особено ако се бори с външния си вид и ходи на фитнес, спортува активно или пробва нова визия (прическа или брада). Комплиментът ще бъде наградата на мъжа за усилията му.

„Слушам те…“

Мъжете и жените общуват по различен начин. Например, когато имат различни мнения, жената ще бъде по-склонна от мъжа да седне и да говори чрез аргументи. От друга страна, мъжете често търсят уединение и възможност да помислят за възгледите си, когато не са съгласни. Във всеки случай те обичат да казват, че когато са готови, партньорите им ще ги изслушат.

„Благодаря ти“

Точно като жените, мъжете обичат да получават потвърждение и признание за усилията, които полагат, за да постигнат или направят нещо. „Благодаря“ е ясна и директна фраза, която ясно показва, че нечия работа се вижда и оценява.

„Вярвам ти“

Няма нищо по-важно от доверието. Вярата в някого до такава степен, че сте готови да поставите живота си в неговите ръце и да вярвате, че всичко ще бъде наред, е целта на всяка връзка.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *