0

Някои хора може да искат да мият косата си всеки ден, особено ако се замърсяват бързо. Но общото правило е, че трябва да почиствате скалпа си на всеки 2-3 дни. Разбира се, този показател е индивидуален, важен е типът на косата, както и външните фактори, които влияят на състоянието на епидермиса. Ако човек рядко мие косата си, тя остава чиста по-дълго. И ако с времето започне да съкращава интервала между миенето на косата, с времето къдриците му ще се замърсяват още по-бързо. Но какво можете да направите, за да не се налага да миете косата си всеки ден?

Като начало, разбира се, важно е да изсушите косата си естествено, без да използвате преса или сешоар. Също така не трябва да слагате твърде много козметични продукти върху косата си, защото те утежняват косата ви и я замърсяват.

Какви други правила за миене на косата трябва да следвате?

  1. Ако косата ви е естествено суха, ще трябва да я миете по-често, но не е необходимо да използвате прекалено много препарат.
  2. Можете също така да миете къса коса често, тъй като такива къдрици практически не се нуждаят от оформяне, което означава, че не се увреждат от гладене и сешоари.
  3. Последните проучвания показват, че брюнетките трябва да мият косата си около 2 пъти седмично. Ако намалите интервала между миенето на косата, това ще направи косата ви матова и дехидратирана, ще стане суха и ще загуби пигмента си.
  4. Ако представителка на нежния пол има къдрава коса, тя може да мие косата си по-рядко от 2-3 пъти седмично. Факт е, че къдрицата ще се задържи само поради производството на естествени масла в скалпа, а шампоанът я лишава от защитния й слой.
  5. Мазната коса изисква използването не само на течен, но и на сух шампоан. И трябва да се прилага не когато косата губи представителния си вид, а веднага след изсушаване. Така вашите къдрици ще останат чисти по-дълго.

Like it? Share with your friends!

0

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *