0

Който е белил орехи знае, че остават.

По правило повечето хора веднага ги изхвърлят, без дори да мислят за положителните свойства. Ето защо трябва да разберете как правилно да използвате орехови прегради и с какви положителни свойства са надарени.

Защо ореховите преградки не трябва да се изхвърлят: 3 невероятни свойства, за които не сте знаели 1

Чай от ореховите прегради

Ореховите прегради могат да се използват за приготвяне на богат на витамини и ароматен чай. Просто ги залейте с вряща вода и оставете да се запари за няколко минути. Този чай е богат на антиоксиданти и хранителни вещества, които ще ви помогнат да подсилите имунната си система и да поддържате здравето си. Разбира се, преградите могат да се използват и като допълнителни съставки при приготвянето на чай.

Скраб за тяло или лице

Ореховите прегради имат ексфолиращи свойства и могат да се използват за създаване на естествен скраб за тяло или лице. За да направите такъв скраб, трябва да следвате инструкциите:

1) Преградите се смачкват на прах.

2) Смесете със зехтин или кокосово масло, за да образувате еднородна паста.

3) Скрабът може да се нанася върху кожата на тялото или лицето.

Този скраб насища кожата с полезни минерали и има превантивен ефект. Разбира се, неприемливо е да го търкате по време на нанасяне, тъй като това може да причини увреждане на кожата.

Торове за растения

Ореховите прегради могат да се използват като естествен тор за растенията.

Идеята е много проста: трябва да накълцате преградите и да ги добавите към почвата за растенията. Те постепенно ще се разлагат, обогатявайки почвата с полезни вещества и насърчавайки растежа и развитието на растенията.


Like it? Share with your friends!

0

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *