0

Колко вкусни са ягодите, особено тези, отглеждани със собствените си ръце в градината! Ако забележите, че напоследък има много цветя по храстите, но малко плодове, трябва спешно да коригирате ситуацията. Не забравяйте да го лекувате и да го храните. Тогава храстите ще бъдат защитени и ще има много повече плодове!

Грижа за ягодите

Пролетната грижа за ягоди включва подрязване на сухи листа, азотно торене, добавяне на лопен/пилешки изпражнения (по избор) и мулчиране. Такива минимални мерки ще бъдат достатъчни, за да се събудят храстите и да започнат да цъфтят активно.

Уточнение

Азотното торене може да се състои от амониев нитрат/зелен тор/урея.

Обработка на храст

Една от причините, заради които ягодите произвеждат малко плодове, са болестите и вредителите. За да защитите храстите, изберете биологични инсектициди. След обработка плодовете могат да се консумират още на следващия ден. Следвайте правилно инструкциите на препарата, който си купите от агроаптеката.

Подхранване по време на цъфтежа

И накрая, за да могат цветята да дават плодове, не забравяйте да подхраните храстите! Разредете 30 ml калиев хумат в 10 литра вода. Това е сигурен начин за увеличаване на добива и сладостта на плодовете!

Особено важно е да се хранят с калиев хумат тези храсти, които растат на едно и също място повече от 4 години. Това е чисто естествен биостимулатор, който има комплексен ефект върху растението: по-добро развитие на кореновата система, ускорено узряване на плодовете и подобряване на вкуса.

Не пренебрегвайте горните съвети, ако искате да получите прилична реколта от ягоди! Освен това, не е никак трудно. Погрижете се за вашите ягоди и те ще ви се отблагодарят с вкусни плодове!


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *