6

Ето това е резултатът от безхаберието на институциите. Млади хора, които са си повярвали, че са безсмъртни и че хубавите коли и многото пари ги пазят, но се оказа, че за тях черните чували са същите като за онези без коли и без пари.

Тази катастрофа е резултат от арогантността и лицемерието на едни млади хора, позабогатели по странен и вероятно не много законен начин. Крайно време е да има нормализиране в обществените отношения и обществения договор наречен Закон за движението по пътищата да започне да се спазва. Това написа в профила си в една от социалните мрежи пътният експерт по повод зверската катастрофа от Пловдив, в която загинаха двама младежи, а други двама се борят за живота си.

„Този закон важи както за нас водачите, така и за администрациите стопанисващи пътища (общини и АПИ). На фона на грубото нарушаване на ЗДвП от страна на Столична община, тази катастрофа показва именно защо е толкова важно всички да работим заедно, ръка за ръка и да се борим с този толкова сериозен обществен проблем наречен безопасност на движението по пътищата“, допълва тя.

По думите й прави впечатление, при това ПТП, че на същото място е имало и друг инцидент, видно от некролозите и паметника по средата на платното за движение.

„В тази връзка е необходимо община Пловдив да положи усилия за това да провери нивата на безопасност и ако се налага да приложи чл. 36 от Закона за пътищата, като възложи целенасочена инспекция по пътна безопасност в този участък от пътя. Така, независимо от причините за този трагичен инцидент ще се проверят нивата на безопасността и ако се налага ще се приложат мерки за повишаване на сигурността, така че да гарантираме живота и здравето на гражданите ни“, посочва Русинова.

„Все още очаквам МВР и НАП съвместно да започнат проверки на всички онези младежи с твърде скъпи коли, които обикновено са в основата на жестоките катастрофи и наглите нарушения на правилата за движение по пътищата. Може би е редно да се намеси и Главният Прокурор, с цел цялостна проверка на подобни скандални фигури, а същото така в условията на предизборна кампания очаквам да видя и какво конкретно ще предложат кандидатите за народни представители по този толкова съществен и наболял за обществото ни проблем“, пише още пътният експерт.


Like it? Share with your friends!

6

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *