8

Вероятно трагично загиналият в Пловдив 21-годишен Кристиан Екмекчиян е бил обикновено момче, нямащо нищо общо с библейските пророци. И никога не си е мислел, че две негови думи от преди пет месеца сега ще звучат толкова зловещо пророчески.

Под снимка на скъпо возило, публикувана от момчето във Facebook, го питат: “Върви ли тва АМГ?”, а той отговаря: “на убиване”, пише Glasnews.bg.

Кратко и болезнено точно – като истинско предсказание. Послание до кого са думите на Кристиан? До приятелите му, до семейството му, до цяло поколение, до човечеството? И до кого стигна това послание?

Отърси ли се от безразличието човечеството, станаха ли по-осъзнати приятелите му, видяха ли опасността в семейството му? Отговорът на тези въпроси е също толкова кратък и болезнен: два ковчега, страх за живота на още двама млади и опасност за живота на един пожарникар. “Убиването” е в действие.

Убити са мечти, сгромолясани са родителски надежди, дълбоко са заровени копнежи и блянове. Теодора, момичето от предната седалка, ще бъде погребана днес, 15 май, от 12 часа на Рогошко шосе. Утре от 11 часа е опелото на Кристиан на Централни гробища в Пловдив.

А ние ще установяваме скоростта на джипа убиец под 200 или над 200 км/ч е била, в кръвта имало ли е алкохол или дрога, или “само” райски газ… Току-виж сложим и камери, защото в Пловдив няма нито една стационарна камера за скорост… Мигащият в жълто светофар даже може да позеленее и почервенее…

Но пророчеството ще си остане. На убиване.

 

 

Източник : blitz.bg


Like it? Share with your friends!

8

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *