0

Тази история звучи на първо четене невероятно – възможно ли е дете на 7-8 години да тежи 200 кг?! За съжаление описаното в статията е самата истина – това е историята на най-дебелото момиченце в света , Джесика Годе .

 

Проблемът с наднорменото тегло при децата взема все по-застрашителни размери в световен мащаб. Историята на Джесика е добър повод да се замислим върху това, какво слагаме на масата пред децата си и полагаме ли достатъчно грижи за това, те да растат в здравословна и безопасна среда…

Обездвижването и модерните джаджи, които поглъщат цялото внимание на децата ни, само задълбочават проблема. Прочетете нейната история и може би ще откриете нещо полезно за себе си в нея:

Цял свят бе шокиран от 8-годишната американка Джесика, която тежеше повече от 200 килограма, въпреки крехката си възраст.

 

Майката на момичето осъзнала, че то има сериозен проблем и не може сама да спре да яде, когато то вече минало 200 килограма. Освен, че стрелката на кантара главоломно се катерела нагоре, Джесика консумирала по 10000 калории дневно, съставени от около 15 хамбургера с пържени картофки, няколко килограма шоколад и много Кока Кола. Тя никога не била тичала през живота си, а вместо да ходи, просто се влачела по пода. Костите ѝ били деформирани вследствие на обездвижването и на това, че не можели да издържат тежестта на тялото.

За щастие майка ѝ най-сетне решила да потърси помощта на специалисти. Жената осъзнавала, че не може сама да се пребори със зависимостта на щерка си към храната.

най-дебелото момиче в света

 

След като се обръща към известно телевизионно предаване, Джесика е настанена в клиника, където с нея работят диетолог и педиатър.

Разбира се, определено не им е било лесно да се справят със зависимостта на момичето към храната.

Процесът на отслабване започва прекрасно заради факта, че момичето било здраво по рождение и нямало никакви здравословни проблеми през годините.

дебело момиченце

Родителите на Джесика признават, че тя била нормално дете, което обаче много обичало да си хапва вредна храна, чипс, сладко и да пие газирано. Те ѝ давали, защото била единственото им дете, но след време осъзнали, че последствията са ужасяващи.

 

дете с пица

Двамата зоват да бъдем по-внимателни към прищевките на децата си. „Прекарвайте повече време с тях, проявявайте интерес към проблемите им и им помагайте, когато видите, че нещо не е наред”, казват пред камерата на тв предаването те.

В клиниката, където била настанена Джесика, тя била подложена на здравословна диета и трябва да контролира количеството, което приема. Тя дори се нуждаела от помощта на психолог, за да се справи с това.

Джесика Годе

В началото девойката се държала агресивно и е трябвало да я връзват, за да я спрат да яде и да буйства.

 

Въпреки това експертите успели да преодолеят ситуацията. Благодарение на волята на специалистите момичето не успяло да развали диетата си, а резултатите не закъснели.

В юношеска възраст теглото на Джесика се нормализирало, а увисналата кожа се върнала към нормалните си размери. Здравето й останало много добро.

В момента Джесика е минала тийнейджърските си години и тежи не повече от 60 килограма. Тя обаче трябва да спортува и да се храни правилно, за да поддържа такова телосложението си.

красиво момиче

Девойката играе баскетбол и обожава да плува. Самата тя осъзнава колко нездравословно е живеела, като е била малка.

Затлъстяването е наистина огромен проблем в днешно време.

В развити страни като Америка, Великобритания и Китай това се обсъжда на дъравно ниво.

 

най-дебелото момиче сега

Според лидерите на тези страни възпитанието на правилното хранене трябва да започне още от детската градина. Много е важно родителите да записват детето си на спорт.

Здравето на децата ни е в нашите ръце.

Източник: За Жената


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *