Бизнесменът Симо, потрошил жена си с ракета: Хванах я гола на видео чат с друг мъж

Комплект От Две Части – Блуза + Панталон С Връзки На Талията – Светлобежов – 9624

67,10 лв.

Италиански Елегантен Комплект От 2 Части – Сако + Панталон С Връзки – Капучино – 9968K

76,20 лв.

Нежен Комплект От Две Части – Блуза + Панталон – Зелен – 24-33-5

71,70 лв.

Италианско Елегантно Сако 7/8 Ръкав – Тъмносин – 9709-8

50,70 лв.

Дълъг Пуловер – Тип Рокля – Зелен – 2019-38-13

44,40 лв.

Комплект – Суитшърт + Клин – Светлорозов – 9451-4

67,10 лв.

Спортен Комплект От 2 Части – Суитшърт + Клин – Фуксия– 9459-3

71,70 лв.

58,00 лв.

Комплект От 3 Части – Жилетка + Потник + Панталон – Сив – 2021-4-14

Комплект От 2 Части – Блуза + Панталон – Бежов – 9456-1

71,70 лв.

Нежен Комплект От Две Части – Блуза + Панталон – Фуксия – 24-33-6

71,70 лв.

“Имахме идеално семейство над 20 години. То беше всичко за мен. Всичко вървеше нормално. И изведнъж се прибирам на 14-и и хващам жена ми да води видеоразговор с друг мъж и да правят различни работи. Беше почти гола… Това е ставало месеци назад във времето и дъщеря ми го е виждала”.

С тези думи през сълзи пловдивският бизнесмен Симо Касабов обясни пред съда защо е пребил съпругата си с тенис ракета.

Пловдивските магистратите обаче не се трогнаха от неговата пледоария и решиха да го оставят окончателно в ареста, предаде trafficnews.bg.

Адвокатите му Здравко Колев и Георги Сидеров, поискаха мярката на техният клиент да бъде променена в “домашен арест”. С решение на Районния съд преди дни Касабов бе задържан под стража, след като нанесе тежък побой на съпругата си, заради патологична ревност.

Двамата юристи представиха пред второинстанционния съд психологична експертиза на дъщеря му – Ивайла Касабова, която е описала как вижда ситуацията в семейството и молба до Районна прокуратура да бъде разпитана.

Адвокатите поискаха въпросната експертиза да се ползва като писмено доказателство за неправилност на взетата мярка. Двамата настояха, че щом прокуратурата може да представя писмени доказателства за състоянието на жена му, и те като защита да могат да използват такива.

Съдът с председател Елена Захова обаче отказа да ги приеме, тъй като въпросният документ няма характер на експертиза по НПК, нито на доказателство като разпит. Веднага след решението, адвокат Сидеров поиска отвод на състава, като го обвини, че е предубеден.

Според него прокуратурата не е направила усилия да организира разпит на Ивайла Касабова, през дните преди да бъде разгледана настоящата мярка за неотклонение. В предната инстанция е липсвала съдебно-медицинска експертиза, допълни още адвокатът.

“Щом нашата експертиза е псевдодоказателство, то и епикризата е псевдодоказателсто, защото и тя по НПК не представлява доказателство за наличието на тежка телесна повреда”, заяви адвокат Колев.

След кратко съвещание, съдебният състав отказа да си даде отвод, което нажежи още повече настроенията в залата.

“Отказът на съда да уважи исканията на страните нито е процесуално нарушение, нито може да се разглежда като ограничаващо правата на страните. Няма никакви други обстоятелства, които да формират и в най-малката степен безпристрастността и непредубедеността на настоящия състав”, заявиха магистратите.

След като делото стартира по същество, прокуратурата поиска потвърждаване на мярката на Касабов. В мотивите си, държавното обвинение отбеляза, че престъплението е за нанесена тежка телесна повреда с предвидено наказание от 3 до 10 години.

“Далакът на жертвата е отстранен и това не е доказателсто само от епикризата, отбеляза прокурорът.Той допълни, че с назначените експертизи тепърва ще се доказват и другите наранявания.

“Касабов не е осъждан, но насилието е продължавало с години. През това време, Касабов е контролирал контактите, поведението на жена си и не ѝ е давал дори да се среща с роднини. Това са неща трайно проявени във времето.

Побоят е от ревност, заради телефон, за който той не знае, а ударите са нанесени с доста грубост и злоба в различни части на тялото. Как да бъде пуснат под домашен арест, да се прибере при съпругата си ли?”, попита прокурор Светлозар Чераджийски.

Припомняме, че според обвинителния акт, 40-годишният Касабов е следял цялото си семейство чрез инсталирани приложения на телефоните им за подслушване и показване на местоположението. Той редовно ги заключвал в дома си без тяхното съгласие, заради болестна ревност. Има данни и за чести сигнали за побои.

Забранявал е на жена си дори да контактува с приятелки, и е била поставена в икономическа зависимост – тоест не ѝ давал да работи и ѝ превеждал 30 лева по картата, за да пазарува само това, от което има най-голяма нужда.

“От показанията на жената може да се направи извод, че Касабова е упражнявал системно насилие над 20 години”, каза още прокурорът.

Адвокат Колев от своя страна изтъкна, че клиентът му е неосъждан, няма криминални прояви, работещ е – със сериозен бизнес, семеен, издържащ семейството си.

В обществото е познат като добър и културен човек и това се доказва от показанията на съседка, която твърди, че Димитрия е по-сприхава и избухлива, а Симо е тих и културен човек. Според него обвинението се позовава на свидетелски показания на 3 жени – приятелки на жена му. Адвокатът твърди, че в показанията си дъщерята е казала: “Майка ми лъже!” и е представила баща си като съвсем различен човек от това, което се твърди.

Адвокатите поискаха “домашен арест” с поставяне на гривна. Целта е Симо Касабов да не напуска дома си, за да могат да докажат, че са прави в твърденията и да стане ясно на всички, че Касабов не е такъв, за какъвто го представят.

Адвокатите добавиха още, че той може да ръководи и бизнеса си от дома.

“Има и друг апартамент, където може да изтърпи мярката, защото е нелогично да се върне в това жилище”, допълниха от защитата.

“Има пропуски в обосновката на първоинстанционния съд. Липсва съдебно-медицинска експертиза и на 1-ва инстанция могат да си затворят очите затова, но сега не.

Обвинението не е за наказание, което предполага присъда над 10г., не е рецидив и няма опасност да извърши друго престъпление, както е приел Районен съд-Пловдив”, заяви адв. Сидеров. Адвокатът твярди още, че няма системност на тормоза и след като се съберат доказателства, ще стане ясно, че всичко е преувеличено.

“По-леката мярка ще е добре и за децата. Ходят на частна детска градина и училище, уроци и тренировки и няма кой друг да плаща, ако е в ареста”, завърши Сидеров.

“Имах прекрасно семейство в продължение на 20 години и те са всичко за мен. Аз съм двигателят на това семейство. Устройствата са, за да знаем по всяко едно време къде сме. До онзи ден всичко беше нормално – смях, обич и разбирателство. След като се прибрах във въпросната вечер хванах жена ми на видео разговор с друг мъж. Това тя го е правила месеци назад и дъщеря ми го е виждала. Всичко свърши, от това хубаво семейство вече нищо не става. Искам домашен арест, за да си виждам децата и да се грижа за бизнеса си”, каза Симо Касабов през сълзи.

Пред залата близки на Касабов твърдят, че тя никога не е била заключвана и той се е грижил за нея и не е лишавал от нищо.

Магистратите потвърдиха най-тежката мярка за неотклонение “задържане по стража” спрямо обвиняемия Симо Касабов.

Определението на Окръжен съд – Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване.

Ароматизатори за гардероб - 5 аромата - 6 бр.

10.00лв.

Сервиз за кафе - стъклен - прозрачен - 12 части

28.00лв.

Детска касичка - 500 евро - метална - голяма

10.00лв.

Въртящ се поднос за хладилник

11.00лв.

Детска полицейска униформа + аксесоари

39.90лв.

Кувертюра за диван - бежова - релефен дизайн - 210 х 230 см.

38.00лв.

Детска игра - билярд

42.00лв.

Детска къщичка - Палатка за игра - Ферма - 95 x 72 x 102 см

44.00лв.

Касичка прасенце - Керамична - 17 x 15 x 17 см.

12,00 лв.

Органайзер за бутилки за хладилник - 20.5 х 10.5 х 10 см.

6.00лв.