0

Момиченце-чудо, родило се с големи вътрешни органи извън тялото си, оборило прогнозите и ще се насласди на първата си Коледа у дома с любящите си родители, пише Svobodnazona.com.

На 12-та седмица от бременността двойката Хана (27 г.) и Саймън Кокс (31 г.) научили, че неродената им дъщеря Елси има „гигантско“ омфалоцеле – състояние, при което органите на бебето растат извън тялото му.

Стомахът, черният дроб и червата на Елси били извън малкото й тяло, което представлявало огромно предизвикателство за медицинския екип в Центъра за фетална медицина, който трябвало да гарантира, че органите й няма да се разкъсат по време на раждането.

През май, на 39-та седмица от бременността на г-жа Кокс, било извършено сложно цезарово сечение, за да се роди Елси, която тежала 2,56 кг.

„Трябваше да внимаваме с Елси да не оказваме натиск върху корема или пъпната връв по време на раждането“, казва д-р Аридас от екипа. „Това определено беше най-голямото омфалоцеле, което съм виждал в кариерата си. Беше много деликатно, предизвикателно раждане – но всичко вървеше по план.“

Д-р Бърч пък казва, че омфалоцеле засяга едно на 4200 живородени деца, но „гигантските“ са много по-редки и често се свързват с други аномалии. Едно от всеки пет бебета, родени с гигантско омфалоцеле, не оцелява.

„Имаше план да се направи опит за поне частично затваряне на корема на Елси, но тя беше твърде болна и имаше редица респираторни проблеми при раждането“, споделя той.

Майката на бебето пък разкрива, че е била готова за лоши новини. „Когато ни казаха за сложността, свързана с омфалоцеле и възможността нашето бебе да не е съвместимо с живота, това беше трудно да се чуе“, казва г-жа Кокс.

Младата двойка никога не се е отказвала от надежда и е била решена да продължи бременността, въпреки че е била предупредена от лекарите, че дъщеря им е изправена пред евентуален престой от шест до 12 месеца в болница.

„Бях много решена да продължа с бременността и да науча за състоянието на Елси“, казва тя. „Беше мрачно време – опитвахме се да бъдем развълнувани, че чакаме първата си рожба, но прогнозата не беше добра. Понякога беше трудно да остана оптимист.”

6 месеца по-късно г-жа Кокс казва, че никога не е губила надежда благодарение на подкрепата на семейството и църквата.

„Живеехме ден по ден и така го преживяхме. Насладихме се на всяка част от пътуването“, добавя жената.

Майката разкрива, че състоянието на Елси е засегнало дихателната й система, тъй като ребрата и гърдите й са се оформили във формата на конус и може да се наложи операция, когато порасне.

Но пък от друга страна Елси, която прекарала почти два месеца в денонощни грижи в болницата, е едно процъфтяващо и щастливо бебе.

Двойката очаква с нетърпение да отпразнува първата си Коледа със своето невероятно момиче.

„Това, през което преминахме тази година, се чувства като цял живот. Гледам снимки и виждам колко далеч е стигнала Елси и си мисля, че „тя е нашето чудо“, каза г-жа Кокс.

„Беше голямо пътуване и тя си заслужава всяка минута от него.“

„НИЕ СМЕ ТОЛКОВА ИЗУМЕНИ ОТ ТОВА, КОЕТО ТЯЛОТО Й Е НАПРАВИЛО И ОТ ТОВА, КОЕТО БОГ Е НАПРАВИЛ ЗА НАС.

„Никога не сме си представяли, че ще бъдем у дома за Коледа с Елси и да я споделим с нашите приятели и семейство е ценна радост.“


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *