0

Сирийското момиченце, чиято майка почина, след като я роди под развалините на дома им по време на земетресението тази седмица, вече има име. Тя е кръстена Ая, което на арабски означава „знак от Бог“, пише glasnews.bg.

Тъй като нейните родители и всички ѝ братя и сестри са загинали, прачичо ѝ Салах ал-Бадран ще я отглежда, след като бъде изписана от болницата.

Собствената му къща в северозападния сирийски град Джендерис също е разрушена. Той и семейството му успяха да избягат от едноетажната сграда, но сега, заедно с останалите 11 души от семейството му живеят в палатка, каза той пред Асошиейтед прес.

Абу Хадия, майката родила момичето, е починала няколко часа преди да бъдат открити, каза д-р Хани Мааруф от болницата Джихан в Африн. „Кръстихме я Ая, за да спрем да я наричаме новородено бебе“, каза Мааруф. Състоянието ѝ се подобрява с всеки изминал ден и няма увреждане на гръбначния стълб, както се опасявахме първоначално, каза той.

Ая е едно от огромния брой сирачета, останали без родители след земетресението с магнитуд 7,8 в понеделник, което уби повече от 21 000 души в Северна Сирия и Югоизточна Турция. Земетресението преди разсъмване срина хиляди жилищни сгради, а жителите, изненадани в съня си, нямаха никакъв шанс да напуснат домовете си и да се спасят.


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *