0

В днешно време се наблюдава интересна тенденция – завръщане към ретро модата и в технологиите. Расте броят на желаещите да се върнат към изпитаните, по-стари модели класически телефони, с батерията, издържаща до седмица.

Лесни за боравене и доказано здрави в сравнение с техните „по-умни братя“ – смартфоните. Това е причината старите модели на Nokia, Motorola и Ericsson да ударят безумната цена до 1000 евро!

„Има клиенти, за които цената не е проблем и имаме модели, които струват над 1000 евро.“

Тяхната цена е висока, тъй като в днешно време е не е лесно да се намерят, казва Джесем Хадад, който през 2009 г. откри сайта vintagemobile.fr.

Една от най-търсените марки е легендарната финладска Нокия. Така например Nokia 8800 Arte Голд в момента струва 1 299.99 евро, докато обикновена Nokia 8800 може да се купи за 250. Хадад отначало мислел, че от този бизнес няма да потръгне, но миналата година продажбите значително растели.

В последните 2 – 3 години, чрез неговия сайт са продадени повече от 10 000 стари мобилни телефони. Ето ви един добър пример за това как да се отървете от стария си телефон и да вземете солидна сума за него.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *