0

От години се спекулира, че истинската възраст на Лили Иванова е далеч по-голяма от обнародваната такава. Примата на родната естрада упорито крие точната дата на раждането си , но гледа с чувство за хyмор на закачките за възрастта й.

На 24 април звезда Nо.1 на българската музикална сцена ще отпразнува своя рожден ден, но кой поред е всъщност той?

Макар през последните 20 години Лили да се придържа към теорията, че е родена през 1939 г., всъщност редица факти сочат, че по времето на социализма паспортът й бил фалшифициран, а тя подмладена.

Истинската рождена дата на изпълнителката на „Ветрове“ всъщност била 24 април 1934 г. и проста сметка показва, че след броени дни тя навършва цели 89 гoдини и подкарва юбилейните 90, пише „Хотарена“.

 

Основното доказателство, подкрепящо теорията, че Лили е 34-ти набор, са свидетелствата на нейната собствена кума Лидия Станчева.

 

Тя е бивш директор на „Естрадна дирекция, изключително близка приятелка на примата и навремето е била поканена от нея да й кумува на сватбата й с композитора Иван Пеев.

Именно него мегазвезда нарича „голямата ми, единствена и истинска любов“ в биографичната си книга „Истината“. Лидия Станчева е човекът, който е видял с очите си ЕГН-то на примата на брачното им с свидетелство с композитора.  Тази дата на раждане потвърждава приживе колежката на Лили – Снежана Кратова.

Според запознати от музикалния бранш промяната на датата на раждане се случила преди повече от 50 години. Тогава тя трябвало да замине за Чили, където да участва в голям международен музикален форум.

 

Имало обаче един проблем — изискването на организаторите било певиците да не надвишават възрастта от 30 години. Така родните служби тихомълком подправили паспорта на Лили, за да може да замине да представлява България на фестивала в Южна Америка.

Макар да подкарва 90, любимката на българите продължава да изглежда завидно добре и да кипи от енергия. За поредна година тя ще проведе мащабно национално турне в 13 града.

През миналата година тя проведе подобно турне, но за първи път отнесе критика от феновете си. В много градове тя отказваше бисовете.

Появиха се и коментари, че забравяла имената на музикантите от собствения си бенд по време на представянията им на рециталите. Отдавна се говори, че звездата има проблеми с паметта, тъй като чете текстове на вечните си шлагери от папка поставена на статив пред нея.


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *