0

Жена роди бебе, което се ражда веднъж на 625 милиона случая.

Освен случая на малката Вероника, в света са регистрирани само още 12 такива случая.

Наскоро в Сибир бе съобщено за случай на извънматочна бременност, който винаги завършва с аборт, но този път бебето успяло да оцелее.

31-годишна украинска бежанка от провинция Донбас, изкарала бременността си без никакъв преглед или посещение при лекар.

Бебето е добре и се казва Вероника.

Името означава “победа”, което момичето напълно заслужава да носи, тъй като само едно от 625 милиона бебета успяват да оцелеят при такава бременност.

Повечето извънматочните бременности обикновено се случват при изкуствено осеменяване, но това бебе е заченато по естествен начин, а такива бременности най-често завършват с аборт.

Досега, освен малката Вероника, са регистрирани само 12 такива случая в света.

И това не е всичко!

Майката и бащата на малката Вероника решили, че тя няма да се роди в болница. Тъй като всичко с бременността било наред, те искали тя да се роди у дома. Отначало всичко било наред. Усещала все по-силни и по-чести контракции, подготвяла се за раждането, а след това контракциите спрели.

Решили да побързат за болницата, където я оперирал екип от 10 лекари. Операцията била сложна и много рискована. Но двете заедно победиха.

– Осъзнахме, че операцията е успешна, когато бебето започна да плаче – казва д-р Марат Зажиев, един от лекарите, който израждал.

И майката, и дъщерята са здрави.

Според руските медии лекарите понастоящем изследват причината за естествената бременност, която е довела до развитието на бебе извън матката, и нейният случай ще продължи да се разглежда от учените и медицинските кръгове.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *