0

Оказва се, че в Дупница цените на зеленчуците и плодовете остават много подобни на миналогодишните. Има леко завишение само на гроздето, защото някои сортове се докарват от Свиленград например, вместо от Сандански и Петрич. Там може да си закупите стока от трудолюбиви стопани, родно производство.

Ще видите всякакви сортове зеле, тикви, чушки, домати, лук, тиквички и какво ли още не

Ябълките и крушите са много, както и споменатото грозде. Има и неща като билки, шипки, глогинки. Традиционният пазарен ден е събота, когато там са всичките търговци. В сряда също е много подходящ ден за пазаруване. Там е идеалното място да си купите неща за зимнина.

 

Да разгледаме например сергията на Елка Маврова

Тя е семеен бизнес, произвеждат в село Блажиево – както плодове, така и зеленчуци. Доматите бяха по 2.50 и 3 лева, много хубави. Чушките са на същите цени, а зелето на 1.50 лева. Праз лукът е на 1.50, а дините на 1 лев. Пъпешите са по-скъпи – на 1.80 лева за кило.

„Цените са същите, както през миналата година по това време. Дори мога да кажа, че някои от зеленчуците са малко по-евтини. Реколтата е добра, макар че беше голяма суша. Има клиенти, търговията върви и не се оплаквам“, каза с усмивка Елка Маврова.

 

Сашка Тодорова от Ресилово също продава собствено производство

При нея чушките и праза са по-евтини. Горе-долу продава на същите цени като миналата година.

 

На сергиите от Петрич и Сандански може да намерите кестени и нарове – българско производство!

Ако си купите грозде, срещу 5 стотинки на килограм ви го мелят, за да е готово за вино. Има всякакви сортове. Цената е малко по-висока от миналата година – между 1.60 и 1.90 лева на килограм.

 

Редовни посетители споделят, че ако отидеш в края на пазарния ден, отстъпките са сериозни, за да не се прибира стока

На някои сергии има мегдан и за пазарлък.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *