0

Известната певица Силви Вартан обяви, че своята музикална кариера, започнала през далечната 1961 година, приключва тази година. Тя е взела решението да напусне сцената, като последните й три концерта ще се проведат през ноември.

Френската певица, която е родена и израснала в България, сподели: „Да, взех решение. От няколко години го отлагам. Винаги съм правила всичко със страст, без да преценявам, просто по желание и без да задавам много въпроси. Защото, дълбоко в себе си, не обичам нещата, които свършват“. Това са думите на Вартан.

„Вероятно това се дължи на внезапното ми напускане на България на 7-годишна възраст. Изведнъж пораснах и оставих детството си на перона на гарата. Все още виждам как баба ми и дядо ми, които обожавах, тичат след влака. Това е рана, която никога няма да зарасне. След това, благодарение на кариерата ми на певица, пътувах много, бях водена от любопитството, от младостта си, исках да отида навсякъде. Непрекъснато се питах: „Какво следва? Какъв е следващият проект? Всичко се случваше със скоростта на светлината, а освен това, бързо се влюбих в един висок рус мъж със сини очи, който ми се струваше прекрасен и който също беше певец. Споделих цялата тази лудост с него и откривахме всичко заедно. Беше лудост“, разказва още певицата за напускането си на България и любовта с иконата на френския рокендрол Джони Холидей.

Нейният съпруг, американският актьор Тони Скоти, коментира решението на съпругата си да се оттегли от сцената: „Природата сама те кара да разбереш, че трябва да забавиш темпото“. „Това е решение, което узрява в продължение на месеци. През август Силви ще навърши 80 години. Тогава ще изпълни най-известните си песни за последен път, за да благодари на феновете, които я са с нея вече 60 години. След концертите в Париж през ноември тя няма други планове“, допълни той.

Певицата сподели, че е изготвила и завещанието си. „Оставих съпруга ми да управлява всичко. Тъй като имаме еднакви идеи по въпроса, аз му се доверявам“, сподели още звездата. Сред вероятните бенефициенти на имуществото ѝ са двете ѝ деца – Давид Холидей, роден през 1966 г. от първия ѝ брак с Джони Холидей, и Дарина, осиновена през 1997 г. в България от певицата и настоящия ѝ съпруг.

В интервюто си Силви Вартан разказва и за автомобилните катастрофи, които е претърпяла през 1968 и 1970 г. При първата загива най-добрата й приятелка. При втория инцидент е заедно с Джони Холидей.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *