ГЕРБ поиска нови избори

3D Раница Batman, Черен, Полиестер, 31 см.

39.0лв.

Промоционален комплект Disney Minnie, 2 Части, Раница, Мешка

24.9лв.

Детска престилка с шапка за готвене My Little Pony, 2 части, 100% Полиестер, Многоцветна

17.3лв.

Алуминиева бутилка за вода Spiderman, С капак, Пластмаса, 500 мл.

14.9лв.

Поларено одеяло Frozen, 100% Полар, 130 x 170 см.

28.3лв.

Кутия за съхранение на играчки Disney Frozen, Синя, 100% Полиестер, 31 см.

38.3лв.

Кош за съхранение Paw Patrol, 100% Полиестер, 36 х 36 х 58 см.

14.7лв.

3D Раница Spiderman, Полиестер, 31 см.

39.0лв.

Възглавница Paw Patrol, Сива, Цифра 3, 100% полиестер, 40 x 40 см.

15.4лв.

Кош за Съхранение на играчки Spiderman, 100% Полиестер, 36 х 36 х 58 см.

14.7лв.

Лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, заяви, че е необходимо да се проведат нови избори в София и даде ясност, че общинските съветници от неговата партия няма да участват в следващото гласуване за председател на Столичния общински съвет (СОС), което е планирано за четвъртък. От страната на БСП също бяха обявени планове за подкрепа на свой кандидат за тази пост.

Този нов кръг от избори вероятно отново ще се провали в четвъртък, което подлага на съмнение съществуването на общинския съвет. Сега е възможността да се поиска разпускането на органа за местно самоуправление и провеждането на нови избори.

В сряда Бойко Борисов не посочи ясно дали иска нови избори за общински съветници, за кмет или и двете неща. Двете изборни процедури са разделни.

Въпреки че патовата ситуация в СОС и възможността за разпускане на съвета не са пряко свързани с избора на кмет, резултатите от втория тур на кметските избори се обжалват от кандидатът, който завърши на второ място, Ваня Григорова. Според експертите има нередности в отчетените и подадените гласове за двамата кандидати в някои избирателни секции, които вече са били проверени. Поради тази причина съдът нареди нова експертиза, която да обхване всички избирателни секции. Бойко Борисов от известно време твърди, че Васил Терзиев е спечелил изборите с помощта на манипулации и закупени гласове.

“София вече месеци е в хаос. Имаме борба за кметството между Борис Бонев и Васил Терзиев. Надявах се, че ще бъде сформирана комисия, защото ако е вярно това, което се изразява от експертизата – Терзиев не е легитимен кмет. Има закупени и манипулирани гласове. Разбира се, че подкрепям нови избори. Защо да няма нови избори?”, каза Борисов в сряда.

“Закупени избори – дали това е правилно? Не, не е правилно. Гласуването с флашки е манипулирано, това е ясно”, добави лидерът на ГЕРБ.

“Проблемите с преброяването идват от гласуването с флашки, както знам”, обясни Борисов в сряда. Въпреки това, след промените в Изборния кодекс резултатите от гласуването се определят чрез преброяване на хартиените бюлетини и отрязъците от машините, а не автоматично според резултата от машините.

Васил Терзиев спечели кметските избори в София след балотаж срещу Ваня Григорова с малка преднина от само 4700 гласа. Социологически проучвания показват, че голяма част от гласовете за ГЕРБ в първия тур отидоха за Ваня Григорова. Кандидатът на ГЕРБ, Антон Хекимян, остана трети.

Борисов използва случая, за да припомни, че неговата партия настоява за закупуването на нови машини за гласуване. “Ние предлагаме закупуването на нови електронни устройства, подобни на тези в САЩ, и така да се преодолее проблемът с флашките веднъж завинаги”, заяви Борисов.

Искането на лидера на ГЕРБ за нов вид машини не е ново. Още през 2022 година той се е изказал в подкрепа на идеята за закупуването на машини “като в Америка”. Това предложение, в същност, е инициатива, която ДПС подкрепя още от преди това. Това са машини, които сканират хартиените бюлетини преди тяхното пускане в урната.

5 в 1 отварачка Innovagoods с многофункционално действие

15,20 лв.

Диспенсър за питиета - Глобус

62,00 лв.

Абсорбатор за влага и предотвратяване на мухъл, 3 бр.

11,20 лв.

Комплект уреди за приготвяне на суши (+подарък рецепти за приготвяне) INNOVAGOODS

24,90 лв.

Универсална отварачка за буркани, консерви и бутилки InnovaGoods, 27 x 15 x 5 см.

30,90 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Компактно куфарче за барбекю от 18 части Innovagoods

48,50 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти) InnovaGoods, 27,5 x 8,5 x 11,5 см.

44,00 лв.

Комплект японски ножове InnovaGoods Kitchen Cookware, с професионален калъф за носене

56,00 лв.

Олекотено одеяло с ръкави

49,00 лв.