1

 

Екипът на NOVA не е на себе си заради тази голяма новина

Отличията за най-добри авторски материали в конкурса на Web Report бяха връчени на специална церемония

Журналистите на NOVA бяха отличени с 3 награди в конкурса на Dir.bg за чиста журналистика. Наградите се връчват за 7-ма поредна година, като посмъртно беше награден и главният редактор на „24 часа“ Борислав Зюмбюлев.

Материалът на Глория Николова „Да уловиш слънцето“, посветен на енергийните общности, зае второ място в Еко категорията. Подгласник в категорията „Икономика“ е Нели Тодоова с филма си „Избори или не“, който показа изборите в условията на икономическа криза.

Голямата награда в категория „Общество,“ в конкурса за чиста журналистика Web Report, беше присъдена на Анна Карадакова за материала й „Битка за детските сърца“. Това е репортаж за реалностите на Националната кардиологична болница, където медицинските сестри не достигат, а тези, които са решили да останат и да се борят за детските сърца, са едва осем.

„От името на Анна Карадакова и от името на NOVA приемаме тази награда с благодарност за признанието и за вниманието. Битката за детските сърца изисква цялото внимание и подкрепа. Специална благодарност и на екипа, с който работим“, каза Деница  Суруджийска, продуцент на Темата на NOVA, която прие наградата.

Източник


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

1
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *